E-posta pazarlama yapanlar için en önemli konulardan biri de e-postanın doğru konu başlığı seçmek. Daha önce de yazdığımız gibi, tüketicilerin önemli bölümü gönderilen e-postayı konu başlığına göre açtığını söylüyor. İsterseniz nasıl daha iyi e-posta konu başlığı yazılır, onu sizinle paylaşalım. İşte sizin de kolayca uygulayabileceğiniz 10 basit öneri.
Hepimizin bildiği gibi e-postaların en az %50’si mobil cihazlardan okunuyor ve mobil cihazlarda uzun metinler kolay okunamıyor. Mobilden daha iyi sonuç alabilmek için başlığınızı kısa tutmaya çalışın.
Gönderenin kim olduğunu asla atlamayın. İsimsiz, kimliksiz e-postaların açılma oranı çok düşüktür. Üstelik gönderenin kim olduğu belli değilse, spam kutusuna düşme olasılığınız çok yüksek.
Gönderdiğiniz kişinin adını başlıkta geçirmeye çalışın. Duygusal dokunuşlar her zaman e-posta pazarlamasında işinize yarayacaktır. Mesela, doğum günü kutlama mesajınızda “Mustafa, doğum günün kutlu olsun, sana özel sürprizlerimiz var” demek çoğunlukla işe yarayacaktır.
Öneri: E-posta pazarlamasıyla ilgili aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir 😉
- Yeni Yıl E-posta Pazarlama Kampanyanızda Kesinlikle İşe Yarayacak 15 İpucu
- E-postalarınızı Hiç Okumayan Abonelerinizle İletişim Kurmak İçin 5 İpucu
- Aralık Ayında E-posta Pazarlama Kampanyalarınızda Değerlendirebileceğiniz 60 Önemli Gün
- E-posta Gönderim Raporlarında Dikkat Etmeniz Gereken 14 Metrik
- E-postanızı Göndermeden Önce Kontrol Etmeniz Gereken 10 Öğe
- Uzak Durmanız Gereken 5 E-posta Pazarlama Taktiği
Segmentasyonun e-posta pazarlamada ne kadar çok işe yaradığından sürekli bahsediyoruz. Segmente edilmiş başlıklar her zaman daha ilgi çekecektir. Örneğin, Antalya’da yaşayanlara özel bir kampanya düzenliyorsanız, Antalya’dakileri hedefleyerek, başlıkta da Antalya’dan bahsederek çok daha olumlu sonuçlar alabilirsiniz.
Nadir de olsa, halen başlık sırf ilgi çeksin ve tıklansın diye başlıkta fırsatlar sunan ama içerikte aynı fırsatı sunmayan e-postalar gönderen kurumlar var. Bu yöntemle açılma oranınınız yükselse de inandırıcılığınız ciddi anlamda zarar görecektir. Başlıkta böyle yanlış yollara asla sapmayın.
Gönderdiğiniz e-postanın içeriğinde nelerden bahsettiğinizi özetleyen bir başlık her zaman daha olumlu sonuç verecektir. Başlıkta jenerik biçimde sadece günün fırsatı ya da x şirketinden fırsatlar gibi değil de, x model telefonlarda günün fırsatı türünde bir başlık sunmak insanların daha çok ilgisini çekecektir.
Başlığınız insanları harekete geçiren, satın almaya, ilgilenmeye yönlendiren bir başlık olmalı. %x İndirim Fırsatı, x Lira İndirim, A Ürünü Alana B’de %x İndirim Kampanyası türünde başlıklar özellikle e-ticaret siteleri için sonuç alması muhtemel başlıklar olacaktır.
Bir önceki maddede bahsettiğimiz öneriyi biraz daha geliştirerek, belli zamanı kapsayan, ya da acil olduğunu hissettiren e-posta başlıkları her zaman işe yarayacaktır. Başlıkta, bugüne özel, şu saate özel, yılbaşına özel, yalnızca x adet gibi acil ve öncelik uyandıran başlıklar kullanmaya çalışın.
Çağımızın müşterisi her zaman kendisini özel hissetmek, kendisine özel ilgi gösterildiğini görmek ister. Bu yüzden e-posta başlığında “sadece sizin gibi özel müşterilerimize, size özel davetiye, size özel indirim” türünde sözcükler geçirmek işe yarayacaktır.
Önerdiğimiz her yolu ayrı ayrı ya da beraber şekilde denemeye çalışın ve en çok işe yarayanları kullanmaya çalışın. Nolursa olsun A-B testi yapmaktan vazgeçmeyin. Sürekli ama sürekli optimize etmek için yeni şeyler deneyin ve size yarayan doğru sonucu bulun. Çünkü internet=daha iyi optimizasyondur!
Öneri: E-posta pazarlaması konusunda Related Digital e-posta pazarlaması, test, analiz, raporlama ve segmentasyon konusunda dünya çapında hizmetler sunuyor. Daha fazla bilgi almak ve bizimle iletişime geçmek için tıklayın.