İçerik pazarlamasıyla ilgilenen pek çok insanın en önemli derdi metinleri yazmak değil. İnanın yazmak işin en kolay tarafı. Zor olan tarafı ise ne yazacağını bilmek. Ne yazacağınızı bildikten sonra herşey sandığınızdan daha kolay oluyor. Gerçekten işe yarayan metinler ortaya çıkartmak için mutlaka uymanız gereken 4 kuralı sizler için derledik.
Günlük hayatta ikna etmeye çalıştığınız insanların kullandıkları kelimeleri kullanın. Tekerleği yeniden icat etmeyin. Bazı pazarlamacılar afilli sözcükler kullanarak insanlara üstünlüklerini hissettirmeye bayılırlar. Bazılarıysa sıradan sözcükler kullanmayı yeterince “cool” bulmaz. Cool olmanın, içerik üretiminde şart olduğunu düşünür. Oysa insanın dijital ortamda en çok ihtiyaç duyduğu şey kendisinin gerçekten anlaşılması ve kendisi gibi olanların nasıl davranması gerektiğine dair yardımcı olunması. Günlük hayat ve gerçeklikten kopmayın. Kesin bilgi: “basit, en iyisi”.
Öneri: Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir 😉
- unnadó Hoş Geldiniz E-postasında Açılma Oranını Nasıl %20 Arttırdı?
- Sevgililer Günü E-posta Pazarlama Kampanyasında Mutlaka Uygulamanız Gereken 8 Şey
- Şubat Ayında E-posta Pazarlama Kampanyalarınızda Değerlendirebileceğiniz 30 Önemli Gün
- Markaların Dijital Reklam Mecrası Seçerken Yaptığı 3 Hata
- Sosyal Medya Pazarlamasının Markalara Sağladığı 8 Avantaj
Çalışan metinlerden esinlenin. Sizin bireysel olarak mükemmel bulduğunuz metinlerden bahsetmiyorum. İnsanlar sizden Yaşar Kemal seviyesinde kusursuzluk beklemiyor, merak etmeyin. Gerçek anlamda çalışan ve etkisini kanıtlamış bir reklam, blog metninden ilham almaktan bahsediyoruz. Esinlenmek kötü birşey değildir. Kötü olsaydı hiç edebiyat okumamamız gerekirdi.
İçerik üretmek kadar sürdürmek de önemlidir. Gazeteler ya da televizyonların hepsi herhangi bir spor liginin o haftaki karşılaşmalarından bir derleme yapıyor. Bütün gazeteler astroloji sayfaları yapıyor. Bütün hepsi yanılıyor olamaz ya? Şablonlardan ve klişelerden korkmayın ve yer yer standart davranmak da işe yarayacaktır.
Bilgi: Standartlar ile kastımız, tamamen özensiz ve özelliksiz içeriklerden bahsetmiyoruz. Belli standartları koruyarak hareket etmeniz önemli.
Takipçilerinizi, okurlarınızı ya da müşterilerinizi dinleyin. Onların istedikleri, sordukları pek çok şey sizin metin yazmanız için yardımcı olacaktır. Çoğu pazarlamacı sosyal medyayı sadece konuşma aracı olarak görerek, sosyal medyadan yeterince yararlanmıyor. Sosyal ağlar aynı zamanda araştırma yapmak için kullanabileceğiniz en güçlü doğal araç. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar, size kullanıcıların umutlarını, dileklerini, korkularını ve hayal kırıklıklarını tanımlarken hangi kelimeleri kullandıkları konusunda fikir verebilir.
Dijital pazarlamacıların en çok üzerinde durduğu ve kendini geliştirmek için en çok çaba sarfettiği alanlardan biri olan e-posta pazarlamayla ilgili...