Dijital Pazarlama, Yeni Başlayanlar İçin

Web Analiz Raporlarında İhtiyacınız Olacak 9 Ana Başlık

Web sitenizin analizi ve ölçümünün faydalarından daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Kısaca özetlemek gerekirse, web analizleri sayesinde daha verimli web sitesi iletişimi, kişiselleştirilmiş web servisleri sunmanız mümkün. Web analizi yaparken ne gibi raporlar alınması gerektiği ve bu raporların faydalarını değerlendirmek istedik.

1- Trafik Raporları 

Faydası: Sayfanıza ne kadar kişiyi çekebildiğinizi, bu insanların sitenize olan bağlılıklarını, ziyaret sıklıklarını ve yeni ziyaretçi çekme oranlarınızı özetleyerek sitenize doğru trafik hakkında size genel bilgi verirler.

Öneri: Web sitesi analizleriyle ilgili aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir.

2- Ziyaretçi Sınıflandırma ve Performans Raporları (Ziyaretçi Segmentleri) 

Faydası: Ziyaretçilerinizi belirli kriterlere göre sınıflandırıp, davranışları ve sınıflar arasındaki bağlantılarını incelemenizi sağlar. Bu şekilde pazarlama kampanyalarınız için hedef sınıflar belirleyip daha küçük bütçelerle daha verimli sonuçlar alabilirsiniz.

3- Pazarlama Kampanya Sonuçları Raporları 

Faydası: Web sitenizin içinde ve dışında yapmış olduğunuz kampanyalar ile web sitenize doğru çekilen müşteri kalitesinin, reklam görsellerinin ve mecralarının etkinliğinin performansı analiz edilerek daha doğru yatırım yapmanız ve daha etkin içerikler kullanmanız sağlanır.

4- Arama Motoru Raporlarınız 

Faydası: Hem paralı hem de doğal yollardan ulaşılma oranlarınız belirlenir. Doğru kelimelere yatırım yapmanız ve aynı kelimelerde rakiplerinize göre durumunuz belirlenerek stratejinizi belirlemenizde kritik rol oynarlar.

5- İçerik Optimizasyonu Raporları (Sayfalarınızda Kullandığınız Yazılar, Resimler, Reklamlarınız) 

Faydası: Yoğun zaman ve emek harcanarak hazırlanan içeriklerinizin etkinliğinin arttırılması sağlanır. İçeriklerin konumları ve içerikleri optimize edilir.

6- İçerik Performansları 

Faydası: Ziyaretçilerinizin tercihleri gözler önüne serilir. Ziyaretçilerinizin beklentilerinizle uyuşmayan içerikler belirlenerek daha sonraki içerik hazırlanmasında size yol gösterir.

7- Ziyaretçilerin Site İçerisindeki Hareketleri 

Faydası:  Ziyaretler sırasında ziyaretçilerinizin en çok izledikleri yollar belirlenerek site içi reklamlar için yerler belirlenir. Giriş sayfasından çıkma oranları belirlenerek dış reklam çalışmalarınız için uygun sayfalar belirlenir. Yüksek sekme ve yüksek çıkış olan yerlerde iyileştirme çalışmaları yürütülür.

8- Amaç ve Senaryo Tamamlanma Analizleri (Davranış Beklentilerinizin Analizi) 

Faydası: Beklediğiniz ziyaretçi davranışlarının gerçekleşme oranlarına odaklanarak sitenize dair kritik kararlar almanızı sağlar. Örneğin; yoğun ve yüksek bütçeli bir çalışmaya rağmen kimse sizin istediğiniz formu doldurmamış ya da ürününüzü almamış olabilir. Bu noktada sorunun nereden kaynaklandığına emin olmanız için Funnel (Huni) raporları soruna odaklanmanızı sağlar.

9- Web Dizayn Parametreleri 

Faydası: Kullanıcıların teknik detayları hakkında bilgi vererek sitenizi geliştiren kişilere hangi konulara dikkat etmeleri gerektiklerini ve siteyi nasıl dizayn etmeleri gerektiği hakkında bilgi vererek maliyet tasarrufu sağlar.

İlginizi Çekebilir:
E-ticaret Sitelerinde İçeriklerinizi Anlık Olarak Kişiselleştirebilmeniz İçin 4 Öneri
Aralık Ayında E-posta Pazarlama Kampanyalarınızda Değerlendirebileceğiniz 60 Önemli Gün
Önceki yazıyı okuyun:
E-posta Pazarlamasında Video Nasıl Kullanılır?

Dünya üzerindeki internet trafiğinin yarıdan fazlasını video içerikleri oluşturuyor. Özellikle Youtube ve Facebook'un videoya yaptığı yatırımlar, internet bağlantı teknolojilerinin gelişimi...

Kapat